Κυριακή, Ιουνίου 11, 2006

Αττικό Πάρκο 1

Το Αττικό Πάρκο είναι ένας χώρος υπόδειγμα ζωολογικού πάρκου και σημαντική πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα που προσθέτει στην Αττική. Υπάρχει σεβασμός στους ενοίκους και τους επισκέπτες. Περιτριγυρίζοντας το, έχει κανείς την αίσθηση ότι τα ζώα είναι καλά, όσο καλά θα μπορούσαν να είναι σε συνθήκες εγκλεισμού. Ακόμη και η τίγρη που ήταν φανερά προβληματισμένη όταν είχε πρωτοέρθει πέρυσι, τώρα είναι πιό ήρεμη και χαλαρή.

Αυτό που μου αρέσει εμένα περισσότερο όμως και το έχουμε κάνει στέκι με το γυιό μου, είναι το ότι κάθε φορά θα δούμε κάτι διαφορετικό, μιά έκπληξη μας περιμένει.
Τη πρώτη φορά που πήγαμε η καφέ αρκούδα είχε πρόσφατα γεννήσει και είχαμε τη τιμή να τη πετύχουμε να θυλάζει τα μωρά της.
Μιά άλλη φορά τα λάμα είχαν κέφια και με τα χαμογελαστά τους πρόσωπα στήσανε παιχνίδι μαζί μας.
Μερικές φορές οι μαιμούδες (στο κήπο) αποφασίζουν να παίξουν με το καρότσι και τα παιχνίδια του γυιού μου.
Όπως περπατάς δεκάδες κουνελάκια τρυγιρίζουν ελεύθερα και αν είσαι τυχερός μπορεί και να σε αφήσουν να τα πάρεις αγκαλιά και να τα χαιδέψεις.
Αν πάλι πετύχεις σε τάισμα, ακόμη καλύτερα.

Χθές, ένα καινούργιο ζεμπράκι είχε προστεθεί στη παρέα της αφρικανικής σαβάνας. Υπήρχε μιά παιχνιδιάρικη διάθεση, πιθανότατα λόγω της βροχής. Οι καμηλοπαρδάλεις έπαιζαν κυνηγητό με τις ζέμπρες. Υπέροχο. Να πηγαίνετε.

2 σχόλια:

An-Lu είπε...

Όταν ξαναπάτε, σφύριξέ μου! Δίπλα είμαι!

αλκιμήδη είπε...

Έκλεισε

φιλιά